Nr. ___________/__________________
Către,
Inspectoratul Şcolar Judeţean Mehedinţi, Gorj, Olt, Vâlcea, Teleorman, Dâmboviţa, Prahova, Ialomiţa, Călăraşi, Giurgiu
În atenţia doamnei/domnului inspector şcolar general/inspectorului pentru proiecte educaţionale
Societatea de Cercetare, Leadership, Management, Marketing si Cultura Organizationala în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj şi cu Inspectoratul Scolar Judetean Arges implementeaza în perioada 01.07.2010 – 01.01.2012 proiectul POSDRU/90/2.1/S/62119 cu titlul CONSEL – Consilierea elevilor pentru o tranzitie facila de la scoala la viata activa, confinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.
Grupul ţintă este reprezentat de 1100 de elevi din clasele terminale ale ciclului liceal din anul şcolar 2010-2011 (a XII-a/a XIII-a) din cele 12 judeţe ale Regiunilor Sud-Vest Oltenia si Sud-Muntenia.
Proiectul are ca scop diminuarea decalajului cererii si ofertei de pe piata muncii, prin sprijinirea tranzitiei de la scoala la viata activa a absolventilor de invatamant preuniversitar, in vederea adaptarii acestora la actualele cerinte macro-economice.
Obiectivele specifice sunt:
1. Realizarea unor cercetari sociologice menite sa stabileasca gradul de necesitate a permanentizarii serviciilor de consiliere si orientare profesionala pentru absolventii din invatamantul preuniversitar
2. Consilierea si orientarea profesionala a 1100 elevi pentru continuarea studiilor si/sau insertiei acestora pe piata muncii
Prin proiect se urmareste dezvoltarea, implementarea, monitorizarea si evaluarea serviciilor de consiliere şi orientare profesională prin elaborarea de materiale care sa vina in sprijinul acestor activitati realizate in afara orelor din planul obligatoriu de invatamant, care permit o decizie informata a elevilor privind continuarea studiilor.
Dupa realizarea cercetarii sociologice privind perceptiile elevilor referitoare la necesitatea si importanta serviciile de consiliere si orientare profesionala si diseminarea rezultatelor acesteia, realizată în perioada septembrie – noiembrie 2010, s-a organizat in fiecare regiune cate un focus-grup cu consilierii din invatamantul preuniversitar, stabilindu-se elementele pozitive comune in furnizarea serviciilor de consiliere şi identificându-se dificultăţile intampinate, in vederea alegerii metodologiei optime de furnizare a CONSEL şi elaborarea Ghidului practic.
Pe baza Ghidului practic si cu ajutorul unui instrument profesional de testare a intereselor vocationale (JVIS), consilierii din echipa CONSEL vor furniza aceste activitati de consiliere in afara orelor din planul obligatoriu de invatamant in 5 licee si/sau grupuri scolare din fiecare judet al celor 2 regiuni, câte 20 de elevi din fiecare liceu, selectaţi în perioada următoare de către unităţile şcolare nominalizate cu respectarea condiţiilor transmise acestora în perioada următoare.
Anexăm propunerile noastre de unităţi şcolare din judetele dumneavoastra în vederea includerii acestora în grupul ţintă al proiectului „CONSEL – Consilierea elevilor pentru o tranzitie facila de la scoala la viata activa” ai căror elevi vor fi beneficiarii serviciilor de consiliere in perioada februarie-iulie 2011.
Vă rugăm să ne sprijiniţi în derularea activităţilor planificate şi să ne transmiteţi, dacă este cazul, eventualele probleme sesizate, pe adresa de e-mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., persoană de contact Andreea Niţă, coordonator studiu, program consiliere si monitorizare, telefon 0743108885.
Vă mulţumim anticipat pentru sprijinul acordat şi sperăm într-o colaborare de succes.
INSPECTOR ŞCOLAR GENERAL,
Prof. Mihaela Cristiana Moţăţeanu